Akkreditering til de Paralympiske Lege

Skrivende journalister og (still)fotografer kan nu ansøge om at blive akkrediteret til PL i Paris 2024. Der er et begrænset antal akkrediteringer og ansøgningsfrist er 19. maj 2023.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Louise Dyring Mbae
31. mar 2023
Skrivende journalister og (still)fotografer kan nu ansøge om at blive akkrediteret til PL i Paris 2024. Der er et begrænset antal akkrediteringer og ansøgningsfrist er 19. maj 2023.

Kære journalist/fotograf/redaktør. Der er nu godt 500 dage til Paris byder velkommen til de Paralympiske Lege 2024. Endelig kommer PL til vores egen tidszone og helt tæt på – det sker ikke igen lige foreløbig, og Paris vil med sine smukke ikoniske vartegn som kulisse levere et enestående PL.

Akkreditering åbner

Vi skyder nu PL-akkrediteringsprocessen i gang. Deadline for ansøgning er den 19. maj 2023 og i første omgang gælder det ’press by number’. Det betyder helt konkret, at dit medie skal ansøge nu, men akkrediteringen skal først have endegyldigt personnavn registreret i foråret 2024. Tilmeldingen til ’press by number’ er ikke bindende.

De danske atleter

I Tokyo deltog Danmark med 25 atleter fordelt på otte sportsgrene. Det blev til fem medaljer og de tre var af det fineste metal. I Paris tror vi på endnu mere og lover, at der med nye talenter og tidligere medaljetagere bliver masser at skrive og fortælle om.

På den internationale scene gør de danske atleter sig rigtig godt og her kan der skrives store sportslige succeshistorier. Udover det gemmer hver atlet også på unikke historier om at være eliteatlet og leve med et handicap. Historier der har interesse langt ud over den sportsinteresserede dansker og som gør de Paralympiske Lege til endnu mere end en af verdens største sportsbegivenheder. Får du brug for hjælp til at få adgang til de danske para-atleter eller sparring om spændende vinkler og skæve historier, så står vi klar til at hjælpe dig. Både i perioden op til legene og mens vi er i Paris.

PL finder sted fra den 28. august til den 8. september 2024 og Danmarks Radio dækker endnu engang eventet.

Hvad er processen?

Hvis du ønsker at dække de sportslige PL-konkurrencer, skal du ansøge DIF om en eller flere akkrediteringer. Herefter vil vi i DIF fordele akkrediteringerne med målet om, at PL kommer så bredt ud til danskerne som muligt med fokus på sporten – der er desværre begrænset antal. Du ansøger ved at besvare denne mail.

En akkreditering giver dig adgang til pressepladserne på venues, presserum, pressemøder, pressetransport og formentlig til fri offentlig transport i Paris.    

Det er vigtigt at understrege, at PL-akkrediteringerne kun gælder til den skrivende presse og til stillfotografer. Som udgangspunkt må ingen akkrediterede offentliggøre lyd og levende billeder fra akkrediterede PL-zoner udover ’rights holders’, som i Danmark er DR. Du kan derfor fx ikke offentliggøre video fra tilskuerpladserne, mixed zone, Village Plaza mv.

Ønsker du at komme i betragtning? Gør således:

I første omgang har vi brug for følgende, for at du kan komme i betragtning til en akkreditering:

  • Navn på medie/freelancer
  • Antal akkrediteringer (skrivende journalist og stillfotograf)
  • Mail og mobil
  • Til freelancere/mindre kendte medier: Kort om, hvem du kommer til at arbejde for/afsætte historier til + hvordan du primært kommer til at dække PL?

Deadline for ansøgning er 19. maj 2023 ved besvarelse af denne mail til undertegnede. Hvis vi modtager flere ansøgninger end vi har akkrediteringer, så vurderer vi, hvordan akkrediteringerne skal fordeles.

Obs! ENR-akkreditering

Ønsker dit medie at søge om en såkaldt ENR-akkreditering, så foregår det direkte hos International Paralympic Committee (IPC): https://www.paralympic.org/paris-2024/information-media. En ENR-akkreditering er for non-rights-holding TV og radio broadcasters. Vær opmærksom på, at en ENR-akkreditering ikke giver mulighed for at filme eller optage lyd på konkurrence venues eller i PL-byen. Her gælder samme muligheder, som skrivende presse. Det er dog muligt at lave lyd og levende billeder fra Main Press Center – og naturligvis udenfor akkrediterede zoner.

Har du spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte mig.