Ung længdespringer får debut til de Paralympiske Lege (PL)

18-årige Bjørk Kjellman Nørremark fra Hvidovre er et af de helt store talenter i dansk para-atletik. I august træder hun ind på Olympic Stadium i Tokyo og får international debut blandt verdens bedste para-atleter.
23. jul 2021
18-årige Bjørk Kjellman Nørremark fra Hvidovre er et af de helt store talenter i dansk para-atletik. I august træder hun ind på Olympic Stadium i Tokyo og får international debut blandt verdens bedste para-atleter.

”Det er helt vildt. Jeg er så glad. Jeg tror næsten ikke, jeg forstår det, før jeg står i Tokyo”, fortæller en overvældet Bjørk Kjellman Nørremark, der netop har fået den gode nyhed om en plads i længdespring til de Paralympiske Lege overbragt.

”Det er jo noget af det største, man kan komme til. Og at komme til det i så ung en alder, det synes jeg er ret overvældende. Jeg er ret tom for ord på mange måder. Selvfølgelig havde jeg håbet det, men jeg havde aldrig forventet at komme til det. Jeg glæder mig bare til at springe på det stadium og gøre det bedste jeg kan og se, hvad det bringer,” fortæller Bjørk, der ved EM i år satte ny personlig rekord på 5,26 meter.

Atlet med flere talenter

Til daglig går Bjørk i gymnasiet, men udover at være eliteatlet, så har hun også et firma med sin tvillingesøster, hvor de laver kunst og sælger det via deres Instagramkonto. Bjørk har været en del af landsholdet i para-atletik siden 2019 og træner til daglig i Hvidovre Atletik og Motion. Bjørks handicap er medfødt og hun mangler sin venstre underarm. Hun springer derfor længdespring i klassen T47.

Erfarent selskab

Når Bjørk Kjellman Nørremark tager af sted til det legendariske Olympic Stadium i Tokyo, hvor atletik afvikles, er det i selskab af to erfarne atleter, nemlig Kristel Walther og Daniel Wagner. Begge har tidligere deltaget ved PL og indgår i landsholdstruppen sammen med Bjørk.

DIF, Parasport Danmark og Team Danmark
Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.


Citater til fri brug:

Nicklas Bjaaland, Chef de mission for den danske paralympiske delegation, DIF

”Det er fantastisk, at vi nu også får Bjørk med til Tokyo. Det er altid helt særligt at opleve en atlet i så ung en alder gøre debut på den store scene. Jeg glæder mig derfor utrolig meget til at følge Bjørks konkurrence og se hende drage sine første erfaringer med de Paralympiske Lege.”

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark

”Vi har flere spændende unge atleter på vej, hvor Paris 2024 og Los Angeles 2028 er det langsigtede mål. Bjørk er vores største talent i atletik, hvilket hun beviste ved EM fornyeligt hvor hun lavede en stor personlig rekord og kun var få cm fra medaljerne. At komme afsted til PL allerede nu, er både en stor motivationsfaktor og samtidig kan det give værdifuld erfaring i forhold til fremtidige mesterskaber.”


Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark

”I Team Danmark glæder vi os over at have endnu en atlet med i atletik. Vores eksperter har sammen med Parasport Danmark blandt andet arbejdet med at optimere på det mentale plan og haft en sportspsykolog tilknyttet for at skabe de bedste betingelser for at kunne præstere. Derudover er vi glade for at kunne give Bjørk et godt set-up, så hun kan få supplerende undervisning på sin uddannelse, når hun er fraværende pga. træning og stævner. Det håber vi kan være med til at give Bjørk en rigtig god debut i Tokyo og et godt fundament at bygge videre på.”


Fakta om Bjørk Kjellman Nørremark

Født: 25. september 2002
Hjemby: Hvidovre
Disciplin: Længdespring
Klub: Hvidovre Atletik og Motion
Klasse: T47
Handicap: Medfødt armdefekt (mangler venstre hånd)
Tidligere PL-deltagelse: Debutant
Udvalgte resultater: Kvalifikation til VM (udgik med skade)

For yderligere kommentarer kontakt:

Nicklas Bjaaland, PL Chef de mission, DIF: 2972 3839, nbj@dif.dk
Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark: 2082 0269, mmn@parasport.dk
Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark: 3010 4268, mawo@teamdanmark.dk
Louise Dyring Mbae, presseansvarlig, DIF: 2051 0696, ldm@dif.dk

Forberedelserne til de Paralympiske Lege kan følges på www.paralympiskelege.dk samt Facebook (Danmark til PL). Det officielle danske OL og PL-hashtag er #allfordenmark

Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark