Tæt på: Line Munk Madsen

Vi har taget en snak med para-dressurrytter Line Munk Madsen om at være kræsen, atletik og føle sig privilegeret.
31. mar 2021
Vi har taget en snak med para-dressurrytter Line Munk Madsen om at være kræsen, atletik og føle sig privilegeret.

Vejen til verdensklasse kræver,… 
”… at man er ambitiøs, har viljestyrke og gåpåmod.” 

Min største oplevelse på banen var,… 
”… da jeg blev nr. 3 til VM i 2018. Jeg skulle ride om bronze, men jeg var den sidste, der skulle på banen, så jeg følte mig presset. Men da jeg kom ind på banen, gik det hele op i en højere enhed – det var en virkelig fed fornemmelse. Nu havde jeg trænet og kæmpet så længe, så det var en forløsning og en lykkerus, der ramte mig. For jeg gjorde det sgu.”

Jeg føler mig privilegeret, når…
”… det gør jeg faktisk hele tiden. Jeg har en fantastisk hest og nogle skønne mennesker omkring mig, der hjælper mig. Jeg har blandt andet min far, han er med mig hver dag og ude og se mig ride, og så hjælper han med alt. Carina gør hesten klar til mig, og ridder den ind til mig.  Og min træner Jens støtter mig, og er der, når jeg har brug for ham. Jeg kunne ikke være eliteatlet uden dem.”

Hvis jeg ikke dyrkede paradressur, så var jeg…
”…. atletikudøver. Hvis jeg var rask og selv kunne vælge. Inden jeg blev syg, da jeg var 18 år, kunne jeg gode lide atletik, og presse mig selv og min krop. Men jeg fik muskelsvind, da jeg blev 18 år. Det er medfødt, men kom først i udbrud mange år senere. Ellers vil jeg være sygeplejerske, da jeg gerne vil være et sted, hvor man kan gøre en forskel.”

Når jeg ikke træner, så…
”… ser jeg Netflix, ser madlavningsprogrammer, slapper af og hygger mig. Meget det samme som mange andre mennesker også gør.”

PL i Tokyo er…
”… en drøm. Men jeg mangler at kvalificere min hest, som jeg forhåbentlig når at gøre her i foråret.”

Danmark er…
”… et yndigt og smukt land. Danmark er skønt, fordi der er plads til mange forskellige typer af mennesker.” 

I vidste ikke om mig, at jeg…
”… er enormt kræsen, og så elsker jeg farven gul. I forhold til det at være kræsen, så hænger det ikke særlig godt sammen med, at jeg er stor fan af madlavningsprogrammer, og altid bliver hammer sulten, når jeg ser dem.” 

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…
”…. købe et sommerhus sydpå, for det er jo pivkoldt her i Danmark, undtagen tre dage om året.” 

Corona er…
”… noget lort, og nu skal vi stå sammen det sidste stykke tid og få det væk. Corona har desværre betydet, at jeg ikke har fået kvalificeret mig endnu og generelt har misset en lang række stævner på grund af aflysninger.  Så jeg skal da lige børste støvet af de lidt rustne skuldre.”

Min største rollemodel er…
”… de mennesker som inspirerer mig og motiverer mig til at gør en ekstra indsats.”

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…
”… ingen rå fisk, tak. Jeg er nemlig ikke til sushi, overhovedet.”