artikelserie

Tæt på: Sofie Skoubo

Vi har taget en snak med kørestolsrugby-spilleren Sofie Skoubo om at være den eneste kvinde på holdet, robotter og sammenhold.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Siska Simone Bengtsson
18. mar 2021
Vi har taget en snak med kørestolsrugby-spilleren Sofie Skoubo om at være den eneste kvinde på holdet, robotter og sammenhold.

Vejen til verdensklasse kræver… 
”… hårdt arbejde, dedikation, fysisk og mental omstillingsparthed, og at man har det rigtige mindset i dagligdagen.”

Min største oplevelse på banen var… 
”… til EM for to år (2019 red.), da vi kvalificerede os til de paralympiske lege. Vi havde en enorm vilje og et fokus, som vi som hold ikke har haft før. Det gjorde, at vi spillede en af de bedste kampe, vi har spillet, og alle var klar og havde et mål - og det var at vinde. For os som hold så har der været en stor drøm om at kvalificere os til PL. Det er grunden til, at vi har brugt så meget tid på holdet og den EM-kamp var en forløsning af alt det arbejde, vi har gjort. Vi oplevede også, at der blev lagt noget energi fra Parasport Danmark, som klart hjalp os mod målet. Det smitter også af på en, at der er nogen, der tror på det, vi laver.”

Jeg føler mig privilegeret, når…
”… jeg får lov til at rejse rundt i hele verden med holdet og opleve at vokse både mentalt, men også fysisk. Det her PL-projekt skal nok lykkes og kan føre os rigtig langt. Jeg føler mig samtidig privilegeret, når jeg virkelig føler, der er stor opbakning til os, og at jeg som atlet har mulighed for at træne, og der bliver stillet de ting til rådighed, for at jeg kan være den bedste atlet.” 

Hvis jeg ikke spillede kørestolsrugby, så vil jeg…
”… nok ikke have en hverdag, der så meget anderledes ud, end den gør nu. Ej selvfølgelig vil den se lidt anderledes ud, men jeg vil nok arbejde endnu mere på mit robotprojekt hos Muskelsvindfonden.”

Når jeg ikke træner, så…
”… bruger jeg tid på at arbejde og forske i, hvordan robotter kan være med til at hjælpe børn og unge med muskelsvind, når de eksempelvis ikke har mulighed for at være i skole.”

PL i Tokyo er…
”… en drøm, der går i opfyldelse, det er noget, jeg aldrig troede kunne lade sig gøre. Jeg har altid være sportsinteresseret og drømt om at komme til de store sportsbegivenheder. For holdet kommer det til at have den betydning, at vi bliver endnu mere sammentømret og stærke. Jeg er den eneste kvinde på landsholdet, men det er ikke noget jeg lægge mærke til, jeg bidrager måske bare med nogle andre ting som at have andre perspektiver på tingene, og så skaber jeg en god dynamik på holdet.”

Danmark er…
”… det sted, jeg er født og vokset op. Det er her jeg har fået mine værdier og normer. Det at være dansker betyder på mange punkter, at man er et fællesskab og står sammen. Selvom vi er et lille land, så er vi en stor sportsnation, der skaber flotte resultater.”

I vidste ikke om mig, at jeg…
”… har en unik viden omkring robotter, og forsker inde for et område, som man ikke har gjort før. Det er også en stor drøm for mig at kunne skabe muligheder for børn og unge, der har nogle fysiske udfordringer.”

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…
”… bruge dem på at få nogle fede oplevelser som at rejse ud i verden. For selvom man rejser meget som atlet, så er det ofte kun lufthavne, hotelværelse og indersiden af en hal, man ser. Nogle af pengene vil jeg også give til min familie og til velgørenhed.” 

Corona har…
”… været et år med op og nedture. Personligt har jeg kunne skubbe sporten lidt væk og fået en mulighed for at starte en karriere efter min kandidat. Det har givet mig en ro, og jeg har ikke skulle bekymre mig om fremtiden på samme måde. Jeg synes selvfølgelig også, at det er træls med alle de restriktioner, men jeg har fundet mig til rette, og har ikke haft så mange bolde i luften, som jeg plejer. Det har også gavnet mig at have et savn til rugby, det har klart givet mig en større motivation i forhold til PL. ”

Min største rollemodel er…
”… ikke nogen specifik. Men jeg tænker, at dem der har haft en betydning for mig og min sport har været min familie. Jeg kommer fra en familie, hvor min bror spillede professionel fodbold, så er vokset op i et hjem fyldt med sport. For mig er det kæmpestort at bevise over for dem og mig selv, at det godt kan lade sig gøre at være atlet, selvom man har muskelsvind.”

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…
”… hvor kan man får popcorn. Det tænker jeg vil være gavnligt, popcorn er min yndlingsspise, jeg ikke kan leve uden”. 

Flere nyheder