artikelserie

Tæt på: Cathrine Rosengren

Vi har taget en snak med parabadmintonspiller Cathrine Rosengren om en tiltrængt pause, medaljedrøm til PL og biokemi.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Siska Simone Bengtsson
1. mar 2021
Vi har taget en snak med parabadmintonspiller Cathrine Rosengren om en tiltrængt pause, medaljedrøm til PL og biokemi.

At spille badminton i verdensklasse er…
”… fedt. Jeg får en masse oplevelser og mulighed for at konkurrere med andre fra hele verden. Jeg får samtidig mødt en masse menneske og har nok fundet ud af, at hvis jeg ikke spillede parabadminton, så vil jeg rejse verden rundt. Men det er bestemt også hårdt, det vil jeg ikke lægge skjul på.”
 
Min største oplevelse på banen var,…
”… da jeg var i VM semifinalen i 2019. Jeg tabte desværre, men det var første gang at parabadminton og almindelig badminton blev afholdt samme sted og på samme tidspunkt. Min gode veninde Mia Blichfeldt, der også spiller badminton, så mig spille og der blev heppet på tribunerne. Det var en virkelig fed oplevelse, for normalt er der desværre ikke så mange tilskuer til parabadminton. Men det var som at få et kæmpe skulderklap, at dem der var kommet, valgte at se mig. Jeg følte mig i det øjeblik lige så professionel og ligestillet, som atleter der dyrker badminton.”  
 
Hvis jeg ikke spillede badminton, så var jeg…
”… spinningsinstruktør. Det gør mig i virkelig godt humør, og der er altså bare en fed stemning, når man føler, man er tæt på at knække, men der bare bliver råbt ad en, og man finder det sidste drive til at kæmpe videre. Det er også planen, at jeg vil søge ind på uddannelsen efter de paralympiske lege.”   

Når jeg ikke træner, så…
”.. læser jeg til biokemi. Her får jeg mulighed for at kombinere kemi og biologi. Og ellers gør jeg nok mange af de ting, som mange andre også gør, som at være sammen med familie og venner.” 

PL i Tokyo er…
”… den eneste grund til, jeg startede i 2016. Det har været min mål fra starten af at kvalificere mig og være med om medaljerne. Jeg har spillet badminton på højt niveau i knap 10 år, men med parabadminton har jeg fået nogle særlige oplevelser for livet. Det går mere og mere op for mig, hvor stort det her egentlig er. Parasport er vokset og er blevet en større ting i sportens verden. Det bliver i højere grad ligestillet med OL. At repræsentere Danmark giver mig et stort smil på læben. Normalt rejser jeg en del alene, men til PL så rejser vi sammen som et stort hold med forskellige atleter. Det bliver en oplevelse for livet.” 

Danmark er…
”… et dejligt land. Det er mit hjem og et sted med trygge og velkendte rammer. Jeg tror også, at når man rejser så meget som mig, så opdager man, hvor ringe vilkår der er i mange andre lande, og man begynder at sætte endnu større pris på de muligheder, vi har i Danmark.” 
 
I vidste ikke om mig, at jeg…
”… godt kan lide keramik og glaspusteri. Synes det er enormt beroligende at sidde og se nogle videoer, hvor man kommer helt ned i gear. Det er en ting, jeg øver mig på, og det er en metode, der virker for mig.”

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…
”… købe en lejlighed og rejse verden rundt og få en masse oplevelser i bagagen. Tænker det både skal være en kombination af at ligge ved poolen og komme ud og se kulturer, jeg ikke før har mødt. Selvom jeg allerede med parabadminton har rejst meget og mødt en masse interessant mennesker, så er det ofte indersiden af en hal, jeg ser, når jeg rejser med min sport.” 
 
Corona har været…
”… et tiltrængt pusterum. Jeg fik en skade efter VM i 2019 og døjede med den i flere måneder. I 2020 blev jeg nogenlunde kampklar, men det var tæt på PL, så dette års pause har gjort, at jeg er kommet i god form og er restitueret. Jeg er samtidig startet på universitetet, og har fundet glæden ved badminton igen. Tidligere kørte jeg simpelthen så hårdt på, at jeg var ved at miste glæden ved til min sport. Så corona har givet mig en god tænkepause, men nu er jeg tilbage med masser af energi og kampgejst.”

Mit største idol er…
”… Mia Blichfeldt, jeg har fulgt hende gennem hele livet. Jeg ser virkelig op til hende, og så er hun samtidig en rigtig god veninde.”  
 
Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…
”.. aldrig giv op. Det har jeg tatoveret, og synes det passer rigtig godt i mange situationer.”

Flere nyheder