artikelserie

Tæt på: Amalie Vinther

Vi har taget en snak med parasvømmer Amalie Vinther om at læse til pædagog, være frivillig i Afrika og blive bedre til at håndtere bekymringer.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Siska Simone Bengtsson
1. feb 2021
Vi har taget en snak med parasvømmer Amalie Vinther om at læse til pædagog, være frivillig i Afrika og blive bedre til at håndtere bekymringer.

At være svømmer i verdensklasse er… 
”… hårdt arbejde, men det er samtidig enormt fedt og spændende. Men det kræver en god struktureret hverdag for at få det hele til at hænge sammen.”

Min største oplevelse i vandet var…
”… da jeg deltog i de Paralympiske Lege i 2012 og 2016, samt da jeg fik min første internationale medalje i 2010 ved VM, og ja til samlingen også mit første EM-guld i 2014.”

Hvis jeg ikke var svømmer, så var jeg…
”… håndboldspiller. Jeg spillede, da jeg var yngre, men mit handicap og håndbold var ikke den bedste kombination. En anden ting jeg også vil bruge min tid på er, at være frivillig i Afrika. For mig handler det om at kunne gøre en forskel for de mennesker, man arbejder med. Bliver en del af et fællesskab og kommer tæt på en kultur, som er anderledes end ens egen.”

Når jeg ikke træner, så…
”… læser jeg til pædagog eller er sammen med veninder, familien og min kæreste. Så meget det nu kan lade sig gøre i denne tid.”

PL i Tokyo er…
”… kæmpestort og det største, en eliteudøver kan opnå. Det er en kæmpe drøm, og det største mål for mig. Det er the big goal, så alt planlægges efter PL. Det bliver mit tredje PL, så jeg kender gamet, og alderen kommer mig til gode. Til mit første PL var jeg kun 16 år, så tror det er til min fordel, at jeg kan trække på min erfaring. Jeg håber også at kunne hjælpe og støtte debutanter, hvis der bliver behov for det”.

Danmark er…
”… et smukt og dejligt land – og det er en ære at kæmpe for de rød- hvide farver i Tokyo.”

I vidste ikke om mig, at jeg…
”… Ikke kan bevæge min tæer på højre fod.”

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…
”… tage ud og rejse med min familie og venner, når det selvfølgelig bliver muligt. Og så vil jeg købe et sted med 50 meter bassin, så jeg kan træne, når jeg vil – og det må hjertens gerne være et varmt sted.”

Corona er….
”… udfordrende. Det har gjort, at jeg har skulle tænke ud af boksen i forhold til alternativ træning. Samtidig har det givet mig en personlig indsigt i forhold til at håndtere bekymringer – for jeg er nødt til at tage en dag ad gangen og få det bedste ud af situationen.”

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…
”… kan man få sushi her. Det er jo oplagt at spørge om, når man skal til sushiens land.”

Flere nyheder