nyheder

Landstræner og holdleder i paradressur forlænger til 2024

De danske landsholdsryttere kan se frem til at fortsætte udviklingen under Astrid Gemal og Anette Bruun de kommende fire år frem mod de Paralympiske Lege i Paris.
19. feb 2021
De danske landsholdsryttere kan se frem til at fortsætte udviklingen under Astrid Gemal og Anette Bruun de kommende fire år frem mod de Paralympiske Lege i Paris.

Landsholdet i paradressur har i en årrække været garant for store danske resultater ved internationale mesterskaber, og under landstræner Astrid Gemal og Anette Bruun er bredden i toppen styrket, så flere danske ryttere kan gøre sig gældende på højeste plan. Den udvikling glæder Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Parasport Danmark, der derfor har haft et stort ønske om at forlænge samarbejdet.

- Anette og Astrid kommer med en solid ledelses- og trænererfaring samt et bredt internationalt netværk i ridesporten. De er dygtige og vellidte blandt vores ryttere og i ridemiljøet i det hele taget, og det er vigtigt, at der er denne opbakning, hvis vi fortsat skal ligge i top på verdensplan. Vi har et PL i Tokyo lige om hjørnet og året efter – i 2022 – har vi VM på hjemmebane i Herning, så vi er glade for, at det er lykkedes at lande en forlænget aftale frem til PL 2024 i Paris, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Astrid Gemal tiltrådte som landstræner efter PL i Rio 2016, og hun glæder sig til at fortsætte sit arbejde med de bedste danske ryttere.

- Jeg føler mig meget privilegeret over at kunne fortsætte som landstræner. Jeg synes, der er så store perspektiver på flere planer. Jeg oplever en rivende udvikling indenfor paradressur i disse år, og vi har iværksat mange tiltag for at blive ved med at være helt fremme i verdenseliten. Justeringerne undervejs, arbejdet på en lange bane og ikke mindst resultaterne glæder jeg mig meget over og ønsker naturligvis at følge til dørs, siger Astrid Gemal.

Landstræneren vil også de kommende fire år været flankeret af holdleder Anette Bruun, der har været med omkring holdet siden 2015.

- Jeg synes, det er spændende og inspirerende at kunne få lov til at være en del af den udvikling, jeg oplever både nationalt og på den internationale scene, og jeg glæder mig til at se, hvor langt vi kan nå med paradressuren i løbet af de næste fire år, siger Anette Bruun.

Stærkt team

Astrid Gemal og Anette Bruun arbejder med ca. 10 danske ryttere, der kæmper indbyrdes om at repræsentere Danmark ved de store mesterskaber og PL, hvor der typisk er fire pladser. I år er det store mål de udsatte Paralympiske Lege i Tokyo, der efter planen skal afvikles til august.

- Vi har pt. nogle meget erfarne ryttere, som alle sidder på forholdsvis nye heste, og så har vi en flok nye ryttere, der har arbejdet virkelig hårdt frem mod en plads i bruttotruppen. Uanset hvem der kommer til Tokyo, vil det være et uprøvet hold, der på grund af corona-situationen ikke har en masse stævneerfaring at trække på. Vores mål er, at vi skal være maksimalt forberedt under de givne omstændigheder, siger Astrid Gemal.

Omkring sig har hun samlet et stærkt team, der udover holdleder Anette Bruun består af fysioterapeut Jesper Hedeager, dyrlæge Lars Bak, hestemassør Malene Maribo og sportspsykolog ved Team Danmark Anders Flemming Bendixen.

- Rytterne er godt i gang med deres fysiske træningsprogrammer, hestenes fitness bliver løbende superviseret, og Anette og jeg afvikler allerede i januar corona-sikre teststævner med international bedømmelse, siger Astrid Gemal.

Til samlingerne i januar bliver bruttotruppen delt i to, så halvdelen af rytterne mødes på Sjælland og halvdelen på Jylland.

Følg bruttotruppen i paradressur på Facebook her.

Flere nyheder